Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Водне поло: Команда ЛУФК посіла шосте місце на меморіалі Сергія Харіна

Команда Львівського училища фізичної культури посіла шосте місце на турнірі-меморіалі гравця львівського «Динамо» Сергія Харіна. Турнір у пам’ять про відомого ватерполіста відбувся у словацькому місті Новаки.

Команда ЛУФК на турнірі провели шість матчів і посіла загальнокомандне шосте місце серед восьми команд учасниць.

У груповому турнірі галичани поступилися командам з Німеччини (7:12) та Словаччини (6:17), натомість обіграли команду з Угорщини (12:8). У чвертьфіналі турніру команда ЛУФК поступилася команді з Молдови (8:14), а у турнірі за 5-8 місце наша команда обіграла команду з П’штян (Словаччина, 9:6), а також поступилася з команді з Новак (Словаччина, 3:17). Переможцями меморіалу Сергія Харіна стали ватерполісти 2001 року народження та молодші з Ганновера (Німеччина), другою стала команда з Кишинева (Молдова), а третьою - з Шегета (Угорщина).

Сергій Харін народився у 1963 році у Львові, випускник Львівського училища фізичної культури. Виступав за команду “Динамо” (Львів). У складі молодіжної збірної Радянського Союзу став чемпіоном Європи і Світу. Спортивну кар’єру продовжив у словацькому місті Новаки. Ставши громадянином Словаччини, Сергій Харін в складі збірної команди цієї країни брав участь в Олімпійських іграх. Перейшовши на тренерську роботу, зробив значний внесок в розвиток водного поло Словаччини. У 2011 році життя Сергія обірвалося. В честь його світлої пам’яті словацькі друзі започаткували міжнародний юнацький турнір, який вже став традиційним.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ