Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Володимир Гройсман: вимагаємо більше інвестувати у модернізацію ЖКГ

Як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман провів "Годину запитань до Уряду" у Верховній Раді.

Започаткована Урядом України реформа децентралізації суттєво наповнила місцеві бюджети, отже надала необхідні ресурси, які сьогодні треба вкладати в нову якість життя людей – у тому числі в сегменті комунального господарства, - сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він сказав, що питання вартості комунальних послуг є болючим для українців. Але його вирішення лежить у площині, в тому числі, й формування цієї вартості. І в тих містах, де житлово-комунальне господарство оновлюється, вартість тепла значно нижча, порівняно з містами, де гроші в мережі не вкладаються. Додатковим джерелом інвестицій, за словами Глави Уряду, могли б стати і асигнування, виділені на підготовку до опалювального сезону 2018-2019 років.

"Але! З 12,5 млрд грн, виділених на підготовку до опалювального сезону (на оновлення мереж), витратили лише 3 млрд грн. Тож ми вимагаємо, аби місцева влада почала інвестувати (в ЖКГ). А ми, зі свого боку, будемо робити все, аби збільшувати ще й власний видобуток газу", - сказав Володимир Гройсман.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ