Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Володимир Кістіон: Українська енергетика стала прогнозованою для інвестора

Як повідомляє прес-служба Віце-прем’єр-міністра, нова енергетична політика України створила прогнозовані умови роботи як для українського, так і закордонного бізнесу.
X ювілейний Український енергетичний форум

Про це в ході  X ювілейного Українського енергетичного форуму сказав Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон.

За його словами, запроваджені за останні п’ять років зміни в усіх сферах життя України стали фундаментом нової держави. ʺЗавдяки низці важливих реформ й дерегуляційних рішень Уряду, які значно покращили бізнес-середовище, рівень привабливості України в світі суттєво зрісʺ, – наголосив Володимир Кістіон.

Віце-прем’єр-міністр нагадав, що Україна системно впроваджує три масштабні енергетичні реформи – реформу ринку газу, електричної енергії, вугільної галузі.

ʺВ основі нової енергетичної політики країни, яка визначена Енергетичною стратегією України до 2035 року, доволі амбітні цілі. Ми ставимо перед собою завдання знизити вдвічі енергоємність економіки, наростити видобуток власних енергоресурсів, щоб зробити країну енергетично незалежною, і розвивати ʺзеленуʺ енергетикуʺ, – зазначив урядовець.

Він додав, що розвиток відновлювальної енергетики, програми з енергоефективності та збільшення власного газовидобутку забезпечать Україні енергетичну безпеку.

ʺДержава, яка сама забезпечує себе енергетичними ресурсами, а в перспективі заробляє на цьому,  експортуючи їх у інші країни, убезпечує себе від будь-якого зовнішнього тиску та формує міцний фундамент для стійкого економічного розвитку на довгострокову перспективуʺ, – резюмував Віце-прем’єр-міністр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ