Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Волинь входить у топ-5 в галузі трансплантології в Україні

Сьогодні Україна є надійним партнером Європейського Союзу і поступово рухається до набуття членства в ЄС. Цей процес не є не швидкий, але з кожним днем, крок за кроком, європейські стандарти впроваджуються у різні сфери життєдіяльності суспільства. Про це інформує 9 серпня пресслужба Волинської ОДА.
Фото Волинська ОДА

Європейська інтеграція – це зближення України з Європейським Союзом як на рівні законів, так і на рівні конкретних досягнень. Євроінтеграція – це практичні вигоди, які отримує кожний громадянин України від того, що країна починає жити за новими, високими стандартами. Це нові можливості та нові сучасні послуги, які відкриваються для українців.

Сьогодні в Україні працює єдиний медичний заклад районного рівня, де надаються послуги з трансплантації органів, і цей заклад – на Волині. Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання Ковельської міської ради – сучасний високотехнологічний медичний заклад, оснащений обладнанням з передовими лікувально-діагностичними технологіями, який надає спеціалізовану та високоспеціалізовану медичну допомогу населенню та є одним з лідерів з трансплантології в Україні.  

Медичне об’єднання акредитоване на вищу кваліфікаційну категорію та сертифіковане Міжнародним органом сертифікації систем управління «Глобал Сертифік» ISO 9001:2015. Є лауреатом загальнонаціонального проєкту «Флагмани сучасної медицини».

До слова, Ковельське МТМО було одним з перших в Україні, хто у 1993 році реорганізував заклади охорони здоров’я, запровадивши нову форму господарювання. Це дало можливість об’єднати фінансові, людські та інші ресурси для їх ефективного використання. І уже понад чверть століття об’єднання успішно працює, розвивається та є лідером за кількістю підписаних пакетів медичних послуг з НСЗУ. Адже з 1993 року мережа установ охорони здоров’я Ковельщини діє як єдиний механізм – міськрайонне територіальне медичне об’єднання.

Лікувальний заклад динамічно розвивається і постійно примножує свій інтелектуальний потенціал та матеріально-технічну базу. Ковельське МТМО продовжує втілювати в життя передові світові практики медицини, зокрема, й щодо розвитку трансплантології. Медичне об’єднання працює в рамках укладеного з Міністерством охорони здоров’я України Договору про медичне обслуговування населення з надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги методом трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів. Ковельське МТМО є учасником пілотного проекту з трансплантації органів, завдяки якому у ЦРЛ успішно функціонує відділення трансплантації. 

Слід зазначити, що Ковельське МТМО – перший за останні 20 років заклад в Україні, який отримав ліцензію з трансплантології (в кінці 2019 р.). Першу трансплантацію серця в Україні за останні 15 років провели саме у Ковельській центральній районній лікарні наприкінці грудня 2019 року. І наразі заклад є єдиним в Україні з районних лікарень, де успішно проводиться пересадка органів.

Сьогодні Ковельське МТМО входить у ТОП-5 закладів, які проводять трансплантацію органів.

Слід зауважити, що в Україні є лише два державні лікувальні заклади, які проводять генетичне типування методом ПЛР з підбору донорів та реципієнтів для трансплантації органів. Це – Національний інститут хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова та клініко-діагностична лабораторія Ковельського МТМО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ