Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Волинська облрада ухвалила рішення про заборону УПЦ МП в області

Волинська обласна рада проголосувала за заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території області під час позачергової сесії 11 квітня.
Фото ілюстративне: Перший канал соціальних новин

Про це повідомив кореспондент Суспільного.

Проєкт рішення про заборону УПЦ МП на території Волині одноголосно підтримали 54 депутати. 

Згідно із проєктом депутати вирішили:

Звернутися до президента із проханням визначити законопроєкт "Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій" невідкладним і позачергово розглянути його у Верховній Раді.

Заборонити діяльність Української православної церкви московського патріархату (офіційно зареєстрованої як Київська митрополія Української православної церкви) на території Волинської області.

Рекомендувати Волинській обласній військовій адміністрації розірвати договір оренди (користування) на комплекс споруд з релігійною організацією "Святогорський успенський зимненський ставропігіальний жіночий монастир Волинської області" та відповідні договори з іншими релігійними громадами УПЦ МП, що користуються храмами, які є пам’ятками архітектури.

Також волинські депутати підтримали текст звернення до вірян УПЦ із закликом розірвати будь-які зв’язки з російською православною церквою.

Як розповів у коментарі Суспільному головний спеціаліст з питань релігій та національностей обласної військової адміністрації Василь Гайдук, наразі на Волині зареєстровано 523 релігійні громади УПЦ МП. Від початку повномасштабної війни 49 парафій перейшли до ПЦУ.

До слова, напередодні депутати Рівненської облради на позачерговій сесії проголосували за заборону УПЦ МП на території області. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ