Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Волинському солдату посмертно присвоєно звання Героя України

Лучанину Ігорю Філіпчуку Указом Президента України 3 грудня 2020 року присвоєно звання Героя України, але на жаль, посмертно.Про це повідомили 4 грудня Гал-інфо в Управлінні інформаційної політики та цифрової трансформації Волинської облдержадміністрації.
Ігор Філіпчук

Звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» присвоєно солдату за мужність і героїзм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Волинська облдержадміністрація неодноразово подавала клопотання в Міністерство оборони України та Президенту України про присвоєння звання Героя України волинянину. Ігор Філіпчук віддав своє життя за кожного українця, який бажає жити у вільній та демократичній країні, тож почесне звання Герой України – це найменше, що можна зробити в пам’ять військового та її гідного вшанування.

Слід зазначити, що у складі групи швидкого реагування Самооборони Майдану Волині Ігор Філіпчук охороняв громадський порядок в області, їздив на українсько-білоруський кордон. А від початку бойових дій на Сході країни записався до батальйону «Айдар».

14 серпня 2014 року лучанин загинув під Хрящуватим Луганської області від пострілу ворожого танку. Під час виконання бойового завдання, окрім Ігоря Філіпчука загинуло ще 7 українських солдатів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ