Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Ворог продовжуватиме тримати в напрузі населення щонайменше сьогодні, — Гуменюк

росіяни можуть завдати нових ракетних ударів і протягом сьогоднішнього дня. Також не виключено, що рашисти навпаки можуть витримати паузу для того, щоб створити додаткове напруження.
Фото: Медіацентр Україна – Одеса

Про це повідомила речниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в етері телемаратону.

«Ворог буде продовжувати тероризувати й спрямовувати свої зусилля на те, щоб тримати в напрузі населення щонайменше протягом сьогоднішнього дня так точно. Тому потрібно уникати скупчення людей, свідомо ставитися до тої небезпеки, яку вони зараз несуть», — порадила Гуменюк.

Вона зазначила, що росіяни дійсно мали потужні плани на 9 травня, щоб прозвітувати про свої якісь перемоги.

«Ми знаємо про їх тяжіння до символізму. Продемонструвати техніку на парадах вони не можуть, хотіли б хоча б на полі бою, але й тут зазнали поразки. Тому будуть шукати будь-яку іншу перемогу будь-яким іншим способом. Тому усвідомлюємо, що різні тилові регіони можуть опинитися під загрозою ракетних атак, у тому числі й протягом сьогоднішнього дня. Водночас ворог може витримувати паузу для того, щоб створити додаткове напруження й навпаки протягом дня буде тривале очікування, коли вночі або наступного дня всі розслабляться, можуть завдати удару», — зауважила речниця.

Гуменюк також зазначила, що потрібно пам'ятати, що в російських окупантів залишається певний запас ракет, аби завдати удару, і, окрім того, вони використовують керовані авіаційні бомби по прифронтових територіях.

«Тому потрібно усвідомлювати, що не зважаючи на те, що ми виснажуємо ворога, сили у нього ще є», — додала Гуменюк.

Як повідомлялось, у ніч на 9 травня Сили оборони знищили 23 із 25 ворожих крилатих ракет. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ