Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Ворог збирає дані наших воїнів та їх сімей: як йому в цьому не допомагати

Росія збирає дані українських військових та їхніх сімей, і намагається це зробити по максимуму саме нашими руками.
Візуалізація: 24 канал

Що робити, щоби не допомагати ворогу розповіла Оксана Мороз та ініціатива "Як не стати овочем". 

"Як збирають дані? Збирають дані як з відкритих джерел, так і не дуже відкритих джерел. Насправді в кожній розвідшколі шпигунів навчають того, що 80% розвідувальної інформації, або більше, збирається з відкритих джерел. Тобто Osint — open source intelligence — це наше і їхнє все",  каже фахівець з кібербезпеки Костянтин Корсун. 

Психологи застерігають, що часто родини зниклих безвісти та полонених зазнають інформаційної експлуатації зважаючи на їхній психологічний стан.

Родичів зниклих та полонених військовослужбовців просять не публікувати прізвище, ім'я, по-батькові військовослужбовця разом з такими даними: фото у військовій формі; позивний; військовою посадою; військовою частиною й міс; обставинами зникнення чи потрапляння військовослужбовця в полон (дата, місце, час, коли востаннє виходив на зв'язок); інформацію про важливість особи для суспільства (особливо, якщо це відома постать); політичними поглядами людини; відомостями про склад сім'ї.

Людей, чиї близькі потрапили в полон або зникли безвісти внаслідок бойових дій, просять звертатись безпосередньо до Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та представництва Головного управління розвідки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ