Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Восени у Києві пройде виставковий бій Віталій Кличко - Леннокс Льюїс

"Вічний" чемпіон світу WBC з боксу і мер Києва Віталій Кличко восени знову вийде в ринг проти екс-абсолютного чемпіона світу британця Леннокса Льюїса. Це буде виставковий поєдинок, який пройде під час благодійної аукціону. Подробиці аукціону та формат бою не афішуються, повідомляє Klitschko-brothers.com.

"Чоловіча розмова двох джентльменів за допомогою жестів" відбудеться під час 56-го конгресу WBC, що пройде у Києві з 30 вересня по 5 жовтня нинішнього року. Це буде виставковий поєдинок під час благодійного аукціону ", - зазначає видання.

Нагадаємо, бій Леннокс Льюїс - Віталій Кличко відбувся 21 червня 2003 року. Драматичний поєдинок, пізніше визнаний "боєм десятиліття у суперважкій вазі", було зупинено лікарем через розсічення у Віталія. На момент зупинки українець вигравав у всіх трьох суддів з рахунком 58:56. Відразу після бою Леннокс пообіцяв Віталію матч-реванш, але не дотримав свого слова і через кілька місяців оголосив про завершення професіональної боксерської кар'єри.

15 років по тому у Льюїса несподівано з'явилася можливість виконати свою обіцянку. 56-й конгрес WBC уперше пройде у Києві. До столиці України прилетять близько 700 учасників з 160-ти країн світу. Серед них - чинні чемпіони світу, легендарні боксери минулого, президенти федерацій країн-членів WBC, рефері, спортивні менеджери та функціонери.

За словами президента WBC Маурісіо Сулеймана, до Києва запрошені Майк Тайсон, Евандер Голіфілд, вже підтвердили участь Ріддік Боу, Хуліо Сезар Чавес та інші легендарні чемпіони. Ініціатором проведення конгресу у столиці України виступив Віталій Кличко.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ