Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Впродовж 2023 року на залізничних переїздах Львівщини зафіксували 8 ДТП

Загалом на об’єктах західного регіону сталося 63 дорожньо-транспортні пригоди, у яких 10 осіб загинули та ще 10 отримали травми.

Як повідомляють в ЛОДА, всі випадки дорожньо - транспортних пригод допущені через порушення Правил дорожнього руху України водіями транспортних засобів при проїзді залізничних переїздів, зокрема ігнорування ними показань заборонної світлофорної і звукової сигналізації. 

В момент увімкнення переїзної сигналізації поїзд вже знаходиться на відстані менше 1000 метрів та з’явиться в межах переїзду через 30-40 сек. Зважаючи на значну вагу поїзда та швидкість його руху, гальмівний шлях поїзда складає близько 1000 м. Тому машиніст не зможе миттєво зупинити поїзд, помітивши автомобіль на переїзді, навіть застосувавши екстрене гальмування.

«Аналізуючи загальну інформацію про стан аварійних подій, на жаль маємо сумну статистику. Лише впродовж 2023 року на об’єктах Укрзалізниці сталося 63 дорожньо-транспортні пригоди, у яких 10 осіб загинули та ще 10 отримали травми. Кожна транспортна пригода на залізниці – це затримки в русі поїздів, запізнення тисяч пасажирів, тривала психологічна реабілітація локомотивних бригад, але найстрашніше – чиєсь життя і здоров’я»,– повідомив директор департаменту дорожнього господарства ЛОВА Орест Шуліковський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ