Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ВР дозволила приватизовувати житло в гуртожитках

Верховна Рада України прийняла у повторному другому читанні і в цілому законопроект №1076 «Щодо реалізації житлових прав мешканців гуртожитків». Документ пройшов десятки обговорень, голосувань, вето Президента. Профільний комітет врахував усі зауваження глави держави і сьогодні законопроект отримав 256 голосів «за». Про це повідомила прес-служба народного депутата України Оксани Юринець.

Співавтор законопроекту народний депутат України Оксана Юринець у своєму виступі на засіданні сесії парламенту наголосила на тому, що прийняття законопроекту чекають десятки  тисяч людей по всій Україні. Про це, каже парламентар, свідчать і акції на підтримку законопроекту, які відбувались під стінами Верховної Ради напередодні.

«Більше як півмільйона громадян України живуть у будівлях, що входять до статутних фондів тих чи інших підприємств,  які у різні часи  приватизували їх за копійки фактично разом із людьми, як з рабами. Люди пропрацювали по 20-30 років в одній установі і живуть у виділених нею мізерних 14-ти квадратних метрах вже не одним поколінням, а не можуть реалізувати свого права на це житло. Нонсенс. Саме цей закон №1076 врегульовує ці питання і дає людям можливість отримати право на приватизацію помешкання. Право, якого вони чекали від Верховної Ради  останніх 5 років», - наголосила Оксана Юринець. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ