Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ВРП збільшила кількість суддів Вищого антикорсуду

Вища рада правосуддя збільшила чисельність суддів Вищого антикорупційного суду України. Зміни пов'язані зі складністю справ, які розглядає ВАКС, а також із розширенням повноважень суду.

Про це йдеться у повідомленні ВРП.

Зазначається, що Рада визначила нову кількість суддів у ВАКС – 63 посади, з них 21 посада суддів Апеляційної палати. На початковому етапі створення суду ВРП погодила 39 посад суддів Вищого антикорсуду, у тому числі 12 посад суддів в Апеляційній палаті ВАКС.

"Необхідність збільшення кількості суддів Вищого антикорупційного суду зумовлена, зокрема, складністю справ, які перебувають у провадженні ВАКС, а також законодавчими змінами, які значно розширили повноваження суду", — йдеться у повідомленні.

У ВРП зазначили, що у держбюджеті на 2024 рік передбачено достатній обсяг фінансування суддівської винагороди з урахуванням додаткової чисельності суддів та працівників апарату ВАКС.

"Це рішення прийнято тимчасово, до затвердження нормативів кадрового забезпечення судів та здійснення на їх підставі нових розрахунків", — наголосили у Вищій раді правосуддя.

1 червня ВРП призначила повноважний склад Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККС), розблокувавши роботу ключового органу з формування суддівського корпусу. Це дозволить проводити добір суддів на понад дві тисячі вакантних посад, а також завершити кваліфікаційне оцінювання суддів.

За результатами проведених співбесід з 32 кандидатами ВРП призначила 16 членів комісії, вісім з них – судді та судді у відставці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ