Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Врятуй життя - зігрій песика, “Домівка врятованих тварин” закликає усіх не байдужих

Нещодавно, співзасновник Домівки врятованих тварин Орест Залипський опублікував відео в якому закликав людей забирати песиків з притулку на перетримку у зимовий період часу, через погіршення погодних умов.

У нашому притулку знаходиться близько 100 собак, які дуже мерзнуть, через страшні морози. Ми намагаємося їх зігріти, але все одно ситуація залишається критичною. Тому ми пропонуємо ініціативу: “Зігрій песика зимою” та  закликаємо усіх, взяти наших песиків додому на зиму на перетримку. Цим ви врятуєте не одне життя”,-  розповів Орест Залипський у соціальних мережах.

Журналістка Гал-інфо поспілкувалась з працівницею притулку Вікторію, щоб дізнатись детальніше про цю ініціативу та про благодійний ярмарок від притулку “Домівки врятованих тварин”, що відбудеться вже цих вихідних.

“У нас дуже багато собак у притулку з різних куточків України, до прикладу нещодавно привезли цуценят з Авдіївки. Через те, що значна кількість тварин перебуває у спеціальних боксах на карантині, цуценята  змушені перебувати у вольєрах, а там наразі не закрита територія”,- розповіла Вікторія.

За її словами працівники притулку намагаються робити усе, що в їхніх силах. Проте вода в собачих вольєрах, за лічені хвилини перетворюється на лід, воду постійно міняють та додають теплу.

Також, тварин намагаються зігріти утеплювачами, однак через високу напругу часто пропадає світло. Зазначимо, що звичайні утеплювачі не підходять для такого завдання, тому що територія не витримує такої кількості електроенергії.

Зокрема, Вікторія розповіла що нещодавно домівці дуже допоміг волонтер  Річард, який родом з Британії та проживає в Україні вже два роки, він купив пічку на дровах, що дуже актуально зараз, бо через збої - електрики може не бути по декілька годин.

Зазначимо, на перетримку просять забирати саме цуценят, бо вони найбільш вразливі до низьких температур та найкращою допомогою вважають, коли людина під час перетримки шукає господарів, щоб не повертати собаку у притулок. 

Однак, якщо у вас немає можливості забрати песика, то можна допомогти фінансово або принести продукти до притулку. Наразі в домівці перебуває майже 800 тварин і всі різні видів, тому необхідно все: фрукти, овочі, крупи, горішки, сіно та м’ясо. Перелічені продукти можна приносити в Домівку врятованих тварин за адресою вул. Олекси Довбуша, 24

Щодо котів, то вони знаходяться в кото-будиночку, який  будували близько дев'яти місяців. За словами працівників притулку хочуть зробити подібний проєкт і для собак, проте необхідна велика сума грошей та наразі таких коштів у притулку немає. Однак вони все ж роблять перші кроки - ставлять вікна, щоб перекрити територію, де перебувають собаки. 

Зокрема, майже  300 тис грн коштує лише поставити передні вікна, оскільки територія доволі велика. Ремонт неочікувано стартував, завдяки допомозі не байдужих людей, які писали, що не можуть взяти песиків на перетримку або перебувають в іншому місті, але дуже хочуть допомогти, тому проєкт стартував і зараз йдуть перші етапи ремонту. 

Також, в майбутньому планують зробити ветеринарний кабінет, так як за п'ять років існування благодійного фонду щоразу відвозити тварин до ветеринарних клінік - йдуть шалені кошти. Тому в Домівці планують створити належні умови, щоб одразу на місці лікувати тварин. 

Нагадаємо, на вихідні, 13 та 14 січня на території притулку відбудеться благодійний ярмарок. Відвідувачі ярмарку матимуть можливість смачно перекуси та купити сувенірну продукцію Домівки врятованих тварин, а всі кошти з продаж підуть на утримання тварин в зимовий період.

Допомогти Домівці врятованих тварин можна за посиланням: https://qrboss.com.ua/Domivka_Vryatovanykh


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ