Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

ВСЛ стало найкращим дитячим видавництвом в Європі

«Видавництво Старого Лева» отримало премію Болонського ярмарку дитячої книжки як найкраще дитяче видавництво 2023 року у Європі.

Фото видання "Маяк"

Про це повідомили на сторінці видавництва. 

У ВСЛ розповіли, що здобуту нагороду у видавничих колах сприймають "як Оскар, але у світі книжок для дітей, це як Нобель, але для видавців".

Нагороду вручають найкращим видавцям усього світу в номінаціях з шести географічних регіонів: Африки, Центральної та Південної Америки, Північної Америки, Азії, Океанії та Європи.

"Це неймовірне досягнення, здобуток, до якого ми йшли останні десять років, систематично представляючи себе, Україну, українських авторів та ілюстраторів у світі та на міжнародному ринку прав 

Ми щасливі, що цього року нам вдалося не лише представити Україну на події світового рівня, зустрітися з колегами-видавцями з інших країн, але й здобути таку важливу перемогу для нас та нашої країни!" – розповіли видавці.

Фото: ВСЛ

У інших номінаціях «Bologna Prize for the Best Children’s Publishers of the Year» перемогли:

– Африка – Trinta zero Nove (Мозамбік)

– Азія – Wonder House Books (Індія)

– Центральна та Південна Америка – Editorial Amanuta (Чилі)

– Північна Америка – La courte échelle (Канада)

– Океанія – Magabala Books (Австралія)

Зазначимо, «Видавництво Старого Лева» – українське видавництво, засноване 13 грудня 2001 року Мар’яною Савкою і Юрієм Чопиком у Львові. Випускає книги для всієї родини: твори художньої літератури, поезію, освітні й науково-пізнавальні книжки для дітей, мотиваційну й бізнес-літературу, кулінарні й альбомні видання, що вирізняються якістю друку й упізнаваним стилем. Має представництва у Львові, Києві, Дніпрі й Одесі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ