Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Встановлено причину отруєння працівників Львівської залізниці

Інформуємо, що Держпродспоживслужбою Львівської області завершено епідрозслідування випадків кишкових захворювань працівників Львівської залізниці, котрі у кількості 36 осіб святкували новорічний корпоратив у ресторані ФОП Семчук Ю.І. (готельно-ресторанний комплекс «Арго»). Повідомлено в ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області.

Зокрема. у повідомленні сказано: "Згідно з даними лабораторних досліджень продуктів харчування, змивів, що відбирались фахівцями Держпродспоживслужби та проводились Львівською регіональною лабораторією ветеринарної медицини та ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» відхилень не виявлено.

Захворілі споживали на корпоративі принесені кремові вироби власного виробництва.

Залишки страв з банкету, у т.ч. кондитерські та кулінарні вироби, клієнтами ресторану були забрані для подальшого споживання. Умови зберігання та терміни споживання останніх невідомі.

Факти приносу та споживання страв (продуктів) власного виробництва під час святкування подій у закладах громадського харчування є частим порушенням, що фіксуються, у т.ч. при розслідуванні спалахів гострих кишкових інфекцій.

Проте, незважаючи на обізнаність, суб’єкти господарювання не приділяють належної уваги вищезгаданим фактам, у т.ч. щодо епіднебезпечної продукції з обмеженими термінами реалізації та особливими умовами зберігання. Умови  виготовлення такої продукції невідомі.

Ймовірність непричетності закладу до випадків захворювань працівників Залізниці підтверджується відсутністю звернень за меддопомогою інших клієнтів, що в цей період проживали та харчувались у ресторані.

Вважаємо за доцільне взяти до уваги вищевикладену інформацію населенню та працівникам об’єктів ресторанного господарства, що надають послуги з організації банкетів".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ