Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Втекла до Львова і продовжувала вихваляти русню - рішення суду

У Львові переселенку із Нікополя, яка прославляла російську агресію, посадили на півтора року.

Галицький районний суд Львова визнав громадянку винною у глорифікації військової агресії Російської федерації проти України. Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 7 липня.

У березні-квітні минулого року, перебуваючи в місті Нікополі Запорізької області жінка в «Однокласниках» вподобувала і поширювала дописи на підтримку Росії. Зокрема репостила заяву прессекретаря міністерства закордонних справ РФ Марії Захарової, яка звинувачує Україну у вбивствах мирних мешканців Донецької та Луганської областей за останні 8 років. Поширювала наративи, що «київський режим» почав бомбити Донбас і для «захисту» людей там Росія ввела війська. Мовляв, Україну ніхто не буде захоплювати і вона сама вирішуватиме свою долю, проте відбудеться «зачистка» влади та суди над тими, хто винен у злочинах.

Обвинуваченій подобалися дописи про те, що війна РФ є виключно боротьбою проти вищого керівництва України, яке незаконно захопило владу в результаті «державного перевороту» у 2014-му.  Нібито Росія вимушена вести «оборонну» війну проти «коллективного Запада», «англосаксів», тощо. Також вона тиснула «клас» допису про «героїчну» загибель в Україні вихідця із Бурятії, військовослужбовця РФ. 

28 грудня 2022 року, перебуваючи у Львові жінка власноруч написала заяву, у якій виправдовувала збройну агресію РФ проти України. Подібні думки вона висловила і 4 січня у ТРЦ «Forum Lviv» у розмові з невстановленою слідством особою.

6 січня обвинувачена була затримана. У суді вона свою вину визнала повністю, 

Обставинами, які помʼякшують покарання, суд визнає повне визнання вини, щире каяття і складні сімейні обставини, але що під ними мається на увазі у вироку не уточнюється.

Громадянку засудили на 1 рік і 6 місяців позбавлення волі. У неї конфіскують мобільний телефон як засіб вчинення злочину.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ