Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Вятрович презентуватиме книгу “За лаштунками “Волині-43. Невідома польсько-українська війна
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

В'ятрович презентуватиме книгу “За лаштунками “Волині-43”. Невідома польсько-українська війна”

Завтра, 18 травня, голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович представить в Харкові свою книгу “За лаштунками “Волині-43”. Невідома польсько-українська війна” в рамках VII Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал».

Про це йдеться у повідомленні на сайті Українського інституту національної пам'яті.

Сучасні Західна Україна та Східна Польща — Холмщина, Волинь, Галичина, Закерзоння — території, де під час і після Другої світової війни палахкотіло польсько-українське протистояння. Криваве доміно маловідомої війни між поляками і українцями у 1942–1947 автор розкриває завдяки невідомим раніше документам української та польської підпільних армій, звітам німецької окупаційної влади та радянських партизан.

В основі дослідження — свідчення безпосередніх учасників подій, документи українського та польського підпілля, Армії Крайової та УПА, які були головними дійовими особами трагедії, що тривала не один рік.

“За лаштунками “Волині-43”. Невідома польсько-українська війна” – це чи не перша спроба науково-популярного викладення історії польсько-українського конфлікту середини минулого століття. Автор пропонує поглянути на події 1943 року на Волині в контексті історії двох народів до, під час та після Другої світової війни.

Читач отримає можливість сформувати власну думку про події не на основі медійних повідомлень чи політичних спекуляцій, а за допомогою фактів і документів, а також аналізу сучасних політичних та інформаційних кампаній.

Книга вийшла друком у Клубі книжкового дозвілля "КСД" спільно із Центром досліджень визвольного руху.

Час: 18 травня,19.00 ‒ 19.45

Місце: Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький арсенал»

(Київ, вул. Лаврська, 10-12, сцена «Гербарій»)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ