Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Археологи знайшли невідоме поховання жертв Волинської трагедії

У колишньому населеному пункті Пужники Чортківського району Тернопільської області
фото з сайту Укрінформ

Українські та польські археологи і дослідники виявили у неіснуючому нині селі Пужники на Тернопільщині місце масового поховання поляків, які загинули в 1940-х роках, і звернулися до українських органів влади про проведення ексгумаційних робіт в цьому місці.

Про це повідомив у соцмережі X міністр канцелярії глави польського уряду Міхал Дворчик, передає Укрінформ.

“У колишньому населеному пункті Пужники Чортківського району Тернопільської області польські та українські фахівці в результаті чотирьох місяців важких пошуків останків поляків.., знайшли братську могилу, куди в у 1945 році було складено тіла вбитих селян. Згідно з чинним законодавством, відповідним органам влади України було надіслано запит про надання згоди на ексгумацію, дослідження та гідне поховання”, - написав Дворчик.

Він додав, що це перший випадок за понад дев’ять років, коли в Україні знайшли останки поляків, жертв Волинської трагедії.

За його словами, пошукові роботи проводили фахівці (археологи, антропологи) Польської генетичної бази жертв тоталітаризму – Поморського медичного університету, представник Інституту національної пам’яті, українські археологи та польські волонтери фундації “Свобода і демократія”, а також Асоціації скаутського руху Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ