Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Вибухи в Кабулі: загинуло понад 20 людей

У столиці Афганістану Кабулі зранку понеділка, 30 квітня, пролунали два вибухи. За даними речника місцевої поліції, відомо про 25 загиблих, ще 45 людей - поранено, - DW.

Раніше міністерство охорони здоров'я країни повідомляло про 21 загиблого та 27 поранених. Серед жертв - фотограф французького інформагентства AFP та оператор місцевого телеканалу, а також четверо поліцейських. Відповідальність за напад поки не взяв ніхто, заявляє уряд країни.

Повідомляється, що скоординований напад здійснили терористи-смертники. Вибухи прогриміли у центральному районі Шаш-Дарак. Там серед іншого розташована штаб-квартира сил НАТО в Афганістані, міноборони країни та офіс ЦРУ, а також низка посольств. Агентство AP зазначає, що другий вибух мав на меті ураження тих, хто біг на допомогу жертвам першої атаки.

Минулого тижня в Кабулі терорист-смертник підірвав себе поблизу одного з центрів реєстрації громадян. Унаслідок нападу, за останніми даними, загинули 57 людей. Відповідальність за теракт взяло на себе афганське відгалуження терористичного угруповання "Ісламська держава".

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ