Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Видатного львівського професора Ярослава Ганіткевича нагородили орденом

Фото ЛОДА
Фото ЛОДА
Фото ЛОДА
Фото ЛОДА
Фото ЛОДА
Фото ЛОДА
Фото ЛОДА
Фото ЛОДА
1/4
Львівського професора та науковця Ярослава Ганіткевича нагородили орденом "За заслуги" III ступеня. Таке рішення ухвалив Президент України Володимир Зеленський. Про це повідомили 10 червня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Орден присвоїли за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення та багаторічну сумлінну працю.

Нагороду та вітання від президента Володимира Зеленського та очільника Львівщини Максима Козицького вручив заступник голови ОДА Іван Собко.

"Приємно, що видатних львів’ян відзначають на державному рівні. Внесок пана Ярослава у розвиток науки України важко оцінити, тому ми пишаємось, що сьогодні маємо нагоду особисто привітати  професора із заслуженою нагородою. У свої 92 роки він продовжує працювати над науковими роботами, а це не може не захоплювати", - зауважив Іван Собко.

Ярослав Володимирович гостинно зустрів гостей у своєму домі, розповів про свою наукову діяльність та подякував за почесну нагороду.

 "Свого часу я виступав з науковими доповідями в Італії, Австрії, Німеччині, Швейцарії. За свою наукову діяльність написав понад 200 робіт з історії медицини", - розповів пан Ярослав.

Ярослав Ганіткевич – науковець, педагог, член Наукового товариства імені Тараса Шевченка, доктор медичних наук. Впродовж життя пан Ярослав відстоював ідею відродження української національної культури, науки та національної гідності народу у періоди повоєнних років та визвольних змагань ОУН-УПА. Він є співавтором першого і поки єдиного українського підручника з історії медицини, виданого ще у 2004 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ