Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Винищувачі F-16 прибудуть в Україну не раніше, ніж за кілька місяців

Для постачання американських винищувачів F-16 до України знадобиться у кращому випадку декілька місяців.
Фото: Official United States Air Force

Про це пише CNN з посиланням на слова міністра ВПС США Френка Кендалла.

Зазначається, що адміністрація президента Байдена надала мало деталей щодо плану оснащення українських ВПС винищувачами американського виробництва або іншими літаками четвертого покоління після того, як президент Джо Байден оголосив у п'ятницю, що США підтримають спільні навчання українських пілотів. 

"Цей план розробляється, і очевидно, що Україна зацікавлена в отриманні такого роду можливостей", — сказав Кендалл. За його словами, є "багато відкритих можливостей, в тому числі й для наших партнерів".

Кендалл сказав, що пройде щонайменше "кілька місяців", перш ніж Україна отримає можливість експлуатувати F-16, і що потрібно буде опрацювати низку деталей, перш ніж українські ВПС зможуть літати на західних літаках у великій кількості. 

"Ми за жодних обставин не збираємося передавати F-16 або інший західний винищувач у значній кількості для українських ВПС раніше, ніж через кілька місяців", — сказав Кендалл.

Але все ж, це ще відносно швидкі терміни, оскільки, за словами офіційного представника ВПС, підготовка нового американського пілота на цьому літаку зазвичай займає понад два роки. Навіть курс перепідготовки для пілота F-16, який на певний час відійшов від керування літаком, може зайняти до п'яти місяців. 

"Україна залишиться незалежною державою, — сказав Кендалл. "Їй знадобиться повний набір військових можливостей для задоволення своїх потреб, і тому настав час почати думати про те, як ця армія може виглядати й що вона буде включати".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ