Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вищий суд виправдав автора білборда Бабця з котом

Вищий спеціалізований суд України виправдав голову Єлизаветівської сільради Петриківського району Дніпропетровської області Максима Голосного, автора скандального білборда з бабусею і котом.

Як повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ, в березні 2012 року Голосний був засуджений вироком Петриківського районного суду. Суд визнав його винним у скоєнні злочину за ч.1 ст.125 Кримінального кодексу (навмисне заподіяння легких тілесних ушкоджень), що передбачає штраф у 50 неоподатковуваних мінімумів або громадські роботи до 200 годин, або виправні роботи на рік.

Злочин, який нібито стався у 2005 році, розглядали за правилами, як ніби він стався в2011 році. Незважаючи на терміни давності, 5 квітня 2011 року постановою прокурора Дніпропетровської області Наталії Марчук стосовно Максима Голосного було порушено кримінальну справу за фактом побиття в селі Куліш Юрія Берзіна. Водночас,ще 7 березня 2007 року постановою слідчого Петриківського РВ УМВС в Дніпропетровській області кримінальне переслідування Максима Голосного, що почалося в 2005 році, припинено", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті Голосного.

Як повідомляється, опозиціонер оскаржив рішення суду першої інстанції в обласному апеляційному суді, але колегія суддів залишила вирок чинним.

Вищий спеціалізований суд постановив задовольнити касаційну скаргу Голосного і скасувати вирок Петриківського районного суду, а також закрити кримінальну справу.

Максим Голосний назвав дане рішення суду "унікальним" в умовах сучасного судово-прокурорського правового свавілля.

Як повідомляли ЗМІ 24 серпня, Дніпродзержинська міськрада оштрафував власника білбордів Бабусі з котом на 1,7 тис грн.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ