Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Вистава від львівського режисера увійшла до шорт-листа міжнародного фестивалю

Як повідомили 17 серпня Гал-інфо у прес-службі ЛМР, вистава ʺОсінь на Плутоніʺ від львівського режисера увійшла до шорт-листа міжнародного фестивалю

З 17 до 23 серпня у Кракові (Польща) відбуватиметься VII Міжнародний фестиваль українського театру ʺСхід-Західʺ. Цьогоріч фестиваль презентується у форматі ʺтеатру у кіноʺ та онлайн. За підтримки Українського інституту, польським глядачам покажуть записи п'яти сучасних українських театральних вистав, обраних Фундацією Масових Видовищ (Fundacja Widowisk Masowych) та Українським інститутом. Серед шорт-листу є і вистава львівських митців — ʺОсінь на Плутоніʺ.

Відеоверсія вистави була відзнята впродовж червня та липня 2020 року, завдяки підтримці від Українського культурного фонду та Українського інституту. Після показу в кінотеатрах Кракова, вистава буде доступною для перегляду онлайн впродовж 24 годин. Переглянути ʺОсінь на Плутоніʺ можна буде 22 серпня на ютуб- сторінці фестивалю.

У межах фестивалю польські глядачі зможуть також побачити такі українські вистави як:

  • ʺПогані дорогиʺ. Драматична п'єса авторки Наталії Ворожбит Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра (режисерка — Тамара Трунова).
  • ʺСхід-Західʺ — вистава Київського театру ʺАкторʺ, створена за п'єсами, написаними підлітками зі Східної та Західної України (режисерка — Влада Бєлозоренко).
  • Моновистава ʺАнігіляціяʺ Totem Dance Group (режисерка — Крістіна Шишкарьова, хореограф і виконавець — Ярослав Кайнар).
  • ʺAlphaʺ — танцвистава від n'Era Dance Group (режисер і хореограф — Владислав Детюченко).

Повна програма фестивалю за посиланням.

Довідка

Перфоманс ʺОсінь на Плутоніʺ заснований на розповідях мешканців геріатричного пансіонату Львова про самотність та старість. Він створений на перетині документалістики, перформативних практик та лялькового театру. Проєкт втілив незалежний режисер Сашко Брама та команда митців. Прем'єра вистави відбулась на початку 2017-го року у Львівському академічному драматичному театрі імені Лесі Українки та була представлена на різних театральних заходах в Україні та за кордоном.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ