Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Вже другий випадок правця у дитини зафіксовано на Львівщині

У вівторок, 10 вересня, пізно ввечері, дитину у важкому стані госпіталізували до відділення інтенсивної терапії однієї з лікарень Львівської області. 20 серпня хлопчик пошкодив гострим предметом палець лівої руки. Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото: Depositphotos

«За два тижні у нього з'явилися симптоми правця: болі та судоми у м'язах ніг, порушення мовлення та ковтання, тризм (спазм жувальних м'язів).

Варто наголосити, що через відмову батьків дитина шкільного віку не була вакцинована проти правця згідно з Календарем профілактичних щеплень. Зараз хлопчику надається весь обсяг лікування. 

Це вже другий випадок правця серед дітей на Львівщині за цей рік», – зазначила генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко.

Нагадуємо, на початку липня з правцем до лікарні госпіталізували 12-річну дівчинку. Дитина теж не мала щеплень відповідно до віку. Два місяці лікарі рятували життя дівчинки. На щастя, вона одужала.

Тому медики закликають не нехтувати вакцинацією.

«Зверніться до свого сімейного лікаря та дотримуйтеся Календаря профілактичних щеплень. Адже, хвороби – підступні. Вакцинація – ефективна і безпечна», – зазначила Наталія Іванченко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ