Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Українська економіка витримає товарну блокаду Донбасу

Заяви українських чиновників про те, що вітчизняна економіка не витримає товарної блокади Донбасу, позбавлені підстав, оскільки Україна витрачає на підтримку регіону більше коштів, ніж заробляє там. Таку думку висловив голова ГІ «Права Справа», воєнний експерт Дмитро Снєгирьов.

Він зазначив, що за інформацією СБУ, підприємства, які розміщені на тимчасово окупованих територіях і здійснюють там свою фінансово-господарську діяльність, перерахували в український бюджет податків на 31 млрд. гривень.

«Ця теза використовується урядом як аргумент в питанні доцільності економічних зв'язків з окупованими територіями.

Разом з тим, чомусь не афішується інформація про те, що тільки за спожиту електроенергію окуповані території заборгували 24 млрд гривень. Показово, що борг тільки Луганська за воду становить 270 млн гривень, в той час, як на рахунку Попаснянського водоканалу - підприємства, що здійснює водопостачання на окуповані території, зараховані тільки 20 млн гривень», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Експерт наголосив, що Алчевський меткомбінат, який називають одним з найбільших платників податків, розташований на окупованих територіях, заборгував українській стороні тільки за електроенергію суми в розмірі 700 млн гривень.

«Варто нагадати, що Алчевський меткомбінат належить російському власнику –"Зовнішекономбанку", головою наглядової ради якого є голова російського уряду Дмитро Медведєв. За несплату спожитої цим підприємством електроенергії заблоковані рахунки українського підприємства, яке постачає йому електроенергію, саме підприємство перейшло на триденний робочий тиждень, але доля українських робітників цього підприємства чомусь не викликає занепокоєння у прихильників ідеї збереження торгових відносин з окупованими територіями.

І наостанок варто запитати у чиновників - в чому доцільність отримання як податків 31 млрд гривень з окупованих територій, якщо на їх фінансування виділено вдвічі більша сума?», - наголосив Дмитро Снєгирьов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ