Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Як британська компанія інвестує в нафтогазовидобувний потенціал Львівщини

Сьогодні, 23 травня, у Львові пройшла міжнародна конференція Carpathian Oil&Gas Conference 2019. Українські та міжнародні експерти обговорювали перспективи нафтогазовидобувної сфери на Західній Україні.

Досвідом успішних інвестицій у нафтовидобувну галузь у Львівську область поділилась британська незалежна нафтогазова компанія Cadogan Petroleum, яка з 2006 року працює в Україні.

За словами Гвідо Мікелотті, головного виконавчого директора Cadogan Petroleum, від початку діяльності в Україні, компанія інвестувала понад 4 мільярди гривень, а з початку року – більше 2,5 мільйонів. Втім, інвестиції для Cadogan Petroleum – не найголовніше.

«Ми хочемо донести, що не лише вкладаємось в нафтовидобувну індустрію, а прагнемо стати частиною української громади. Наша компанія прагне стати частиною нафтовибодувної промисловості в України», - пояснив Гвідо Мікелотті.

На сьогодні, основний фокус компанії – Західна Україна, зокрема Львівська область. Генеральний директор українського офісу Cadogan Ukraine Андрій Білий пояснює це тим, що розвиток європейського нафтогазовидобування розпочався саме із Галичини: «Історично склалося, що нафтогазовидобуток Європи розпочався із цієї місцини. І було б, мабуть, неправильно не продовжити цю традицію. Ми активно співпрацюємо в цьому регіоні та отримуємо позитивні результати, які допомагають і державі, і місцевим громадам, і приватним інвесторам».

Гвідо Мікелотті додав, що Україні потрібно якнайбільше іноземних інвестицій, щоб ефективніше експлуатувати запаси нафти та газу, зменшити енергозалежність та збільшити надходження до бюджету.

«Наша компанія успішно відновила старі свердловини та пробурила нову завдяки впровадженню нових технологій. Ми пишаємось змогою нашої компанії забезпечувати безаварійність процесу буріння, з максимальним захистом навколишнього середовища регіону», - зазначив виконавчий директор Cadogan Petroleum.

Гвідо Мікелотті також розповів, що однією із запорук успішного інвестування є співпраця інвестора та місцевої влади. У такому випадку у виграшній позиції обидві сторони.

«Крім фінасового прибутку, регіон отримує нові робочі місця та соціально-відповідальне підприємство. Ми регулярно втілюємо соціальні проекти для місцевих громад. Наприклад, нещодавно ми замінили лампи розжарювання на нові енергоощадні світлодіодні лампи в школах, народних будинках та оселях у Старосамбірському районі», - наостанок додав виконавчий директор Cadogan Petroleum.

Зазначимо, що за підсумками 2018 року компанія Cadogan Petroleum одержала 1,2 мільйона доларів чистого прибутку, а в порівнянні з попереднім роком наростила середньодобовий видобуток вуглеводнів на 61%. За 13 років роботи в Україні Cadogan Petroleum пробурила 12 нових свердлових.

Втім, найголовнішими досягнення компанії, за словами генерального директора українського офісу Cadogan Ukraine Андрія Білого, полягає в тому, що компанія може імплементувати світові практики, технології та підходи до виробництва на українських теренах.


 


 


 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ