Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як діє «Армія відновлення» на Волині: подробиці

до виконання суспільно корисних робіт у рамках проєкту "Армія відновлення" на Волині залучили 124 безробітних
фото з сайту Суспільне

Із січня до червня 2023-го до виконання суспільно корисних робіт у рамках запровадженого урядом проєкту "Армія відновлення" на Волині залучили 124 безробітних.

Торік тимчасові роботи виконували 28 безробітних, повідомляє Суспільне.

Директорка обласного центру зайнятості Алла Куцин розповіла, що цього року найбільше безробітних до суспільно важливої праці залучили Ковельська філія (49 людей), Камінь-Каширська філія (15 людей), Володимирська філія (5 людей) та Луцька філія (1 людина).

"Армія відновлення", сказала Алла Куцин, цього року задіювала працівників у таких громадах: Заболотівська, Ратнівська, Шацька, Камінь-Каширська, Старовижівська, Турійська, Головська, Головненська, Локачинська, Олицька, Маневицька, Сереховичівська, Колодяжненська, Прилісненська, Доросинівська, Любешівська, Копачівська, Сошичненська, Зимнівська, Велицька й Дубівська.

У Любешівській ТГ проєкт "Армія відновлення" стартував у червні 2023-го. Долучитися до суспільно-корисних робіт може будь-хто із зареєстрованих безробітних, – розповіла начальниця Любешівського відділу центру зайнятості Ольга Ковальчук.

З її слів, із працівниками попередньо укладають строковий трудовий договір. "Ці роботи відбуваються на умовах повного робочого дня, зарплата буде мінімальна, із жовтня – це 6 700 гривень. Це може бути і заготівля дров, розбір завалів тощо", – сказала спеціалістка.

Серед тих, хто в пошуку роботи й нині долучився до проєкту – волинянин Володимир Шубіч, який допомагає облаштовувати укриття в Любешівському ліцеї. З початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну чоловік пішов воювати.

"Пішов добровольцем, попав у 92 бригаду, мені сподобалося з тими хлопцями на службі, я з ними й зараз спілкуюся", – каже волинянин.

Нині Володимир Шубіч звільнений у запас, бо доглядає 89-річного батька. Каже: став на облік у центрі зайнятості, бо шукає роботу. "Вирішив допомогти дітям, щоб мали укриття, щоб сховатися було де. З дев'ятої до шостої тут працюємо. Сьогодні сьомий день працюю", – сказав учасник проєкту.

У Любешівському ліцеї учасники "Армії відновлення", зазначив Володимир Шубіч, працюватимуть упродовж десяти днів.

Цьогоріч бюджет на проєкт в області становить 660 тисяч гривень, – розповіла директорка обласного центру зайнятості Алла Куцин.

"Для Волині "Армія відновлення" більше характеризується, як "армія оборони", бо нас Бог милував, ми не маємо великих руйнувань. Упродовж січня-червня ми залучили 124 безробітних, майже увесь бюджет освоїли. Плануємо, що цей кошторис збільшимо та освоїмо більше мільйона гривень", – додала посадовиця.

Довідково: Програма орієнтована на працездатних осіб, у тому числі осіб, що не підлягають призову на військову службу, які за віком і станом здоров'я не мають обмежень до роботи в умовах воєнного стану, зокрема безробітних та інших незайнятих осіб. Станом на 28 червня 2023-го на Волині налічується 1 713 актуальних вакансій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ