Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як користуватися спреєм від ковтунів для котів?

Багатьом власникам кішок з густою чи довгою шерстю знайома проблема, коли її важко розплутати та розчесати.

Багатьом власникам кішок з густою чи довгою шерстю знайома проблема, коли її важко розплутати та розчесати. Крім того, під час процедури тварина не сидить спокійно, що ускладнює процес. Щоб привести котяче хутро до ладу знадобиться не мало часу і терпіння. Але для комфортного процесу існують спеціальні засоби, котрі спрощують догляд за пухнастиком.

Ковтуни у тварини: як позбутись легко та ефективно

Ковтуни — це шерсть, котра заплуталась у грудки. Їх надзвичайно важко розплутати, тому часто можна побачити, як домашнім улюбленцям їх просто відрізають. Особливо актуальна проблема грудок з хутра під час сезонної зміни шерсті. Ключові причини утворення ковтунів:

  • Надмірно м’яке розчісування. Потрібно чесати тварину не тільки на поверхні хутра, але й обробляючи підшерстя.
  • Не часті водні процедури. Слід час від часу мити кота, адже шерсть має властивість забруднюватись. Жирна шкіра провокує заплутування пухнастої шубки.
  • Нехтування розчісуванням. Варто дотримуватись графіку для цієї процедури. Відмерлі волоски будуть заплутуватись з живими, що спричиняє утворення великої кількості ковтунів. Це загрожує тим, що у результаті можна поплатитись хутром домашнього улюбленця та доведеться поголити його налисо.
  • Активне гладження. Якщо робити це проти шерсті, то можна спровокувати заплутування волосся.

Спрей від ковтунів для котів — ефективний засіб, котрий не тільки допомагає їх вичесати, але й запобігає утворенню ненависних шерстяних грудок. Для кращого ефекту можна також придбати спеціальний шампунь. Допоміжні спреї мають спеціальні компоненти, котрі розгладжують хутро та роблять його слухняним. Щоб досягти результату, потрібно ретельно слідкувати інструкції до засобу.

Спрей від грудок варто використовувати з деяких причин:

  • запобігає заплутуванню шерсті;
  • можна наносити на вологе та сухе хутро;
  • ефективно діє як кондиціонер.

Завдяки спрею можна досягти легкого розчісування без неприємних відчуттів для кота. У разі систематичного використання легко запобігти утворенню нових ковтунів. Інноваційна формула складу розгладжує шерстинки та зволожує їх, надаючи здоровий блиск.

Спрей від ковтунів: переваги та особливості застосування

Спрей від шерстяних грудок - унікальний засіб для догляду за хутром домашніх тварин. Він швидко нейтралізує ділянки з заплутаними волосками, розплутує грудки, а ще надає шерсті здоровий та глянцевий вигляд.

Його можна використовувати як на мокрому, так і на сухому хутрі. Потрібно нанести засіб на волоски, особливо ретельно обробляючи уражені ділянки. Важливо уникати потрапляння рідини в очі вихованця. Далі слід почекати 5-10 хвилин (точний час зазвичай вказано в інструкції використання), а потім обережно вичесати ковтуни. Багато спреїв не потребують змивання.

До переваг спреїв можна віднести:

  • Видалення. Засіб розплутує та розріджує ковтуни, тому позбутись їх стає максимально легко та не травматично для домашнього улюбленця.
  • Профілактика. Систематичне використання запобігає утворенню заплутаних ділянок на шерсті. Саме це підтримує її здоров’я.
  • Покращення стану. Засоби для догляду надають шерсті здорового зовнішнього вигляду та блиску, що робить її більш м’якою та доглянутою.
  • Подолання дискомфорту. Наявність ковтунів викликає не тільки незручність, але й біль у пухнастика, особливо під час процесу вичісування. Натомість спрей зробить цю процедуру легкою і, навіть, приємною.

Вибирати засіб для грумінгу слід залежно від типу шерсті та віку тварини. Спрей від ковтунів — незамінний помічник для догляду за шерстю кота, як і сухий шампунь для котів. За умови постійного використання хутро домашнього улюбленця завжди матиме бездоганний та здоровий вигляд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ