Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Як на Львівщині розвивають психосоціальні послуги

Упродовж двох днів, 7-8 листопада провели три засідання Координаційного центру (КЦ) при Львівській ОВА щодо реалізації Комплексної стратегії охорони психічного здоров’я з представниками міжнародних партнерів, департаментами ЛОВА.

Їх мета - планування, координація проведення навчання з психічного здоровʼя  для  освітніх, соціальних працівників  та релігійних спільнот, а також формування протоколу психосоціального супроводу ВПО в місцях тимчасового проживання (МТП).  

Під час зустрічей обговорювали стратегії роботи та потреби в сфері психосоціальної допомоги, як для релігійних спільнот, так і для освітнього середовища.

Учасники акцентували на важливості координації, аналізу блоків навчань  для вчителів, соціальних працівників  та священиків, як складової стратегії охорони психічного здоров’я та надання психосоціальної допомоги. Обговорили навчання для вчителів, спрямоване на розширення їх знань і навичок у роботі з тривожними та поведінковими розладами. Дві зустрічі спрямовані на покращення психологічного благополуччя та підтримку учасників релігійних спільнот та освітнього середовища. Окрема зустріч - на супровід ВПО в МТП у звʼязку з прийнятою постановою 930 та формуванням окремого реєстру МТП, що своєю чергою передбачає, як окрему розʼяснювальну роботу, так і можливе переселення в кращі місця, де провели вже ремонтні роботи. 

Як поінформувала радниця начальника ЛОВА,  голова Координаційного центру підтримки цивільного населення при ЛОВА Галина Бордун у грудні з партнерами планують провести серію навчань для 1000 директорів шкіл Львівщини та керівників ЦНСП, Терцентрів.

Основні блоки навчання: система координації та центри психосоціальної підтримки, основні завдання Комплексної програми охорони психічного здоровʼя та психосоціальної підтримки цивільного населення Львівщини, блок психічного здоровʼя. Представники міжнародних партнерів представлять свої вузькоспеціалізовані програми на запити шкіл, які спрямовані на навички стресостійкості, запобігання вигоранню та інші.

Навчання для директорів шкіл Львівщини та керівників ЦНСП, терцентрів запланували на початок грудня. 

Детальніше щодо надання психологічної допомоги на Львівщині цивільному населенню можна прочитати за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ