Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як на Стрийщині реалізують мрії дітей-переселенців

Соціально-благодійний проєкт «Реалізуй мрію дитини» стартував майже три роки тому. Ідейником та засновником виступила активістка, волонтерка, завідувачка сектору культури Стрийської РДА Ольга Боднар, інформує пресслужба Львівської ОВА.

Згодом  до ініціативи долучилася  Молодіжна Рада Стрийщини.  Спільнота  почала шукати шляхи, благодійників, волонтерів, щоб успішно здійснювати дитячі мрії.

«Світ в якому ми живемо сповнений різноманіттям цікавих  речей.  Комусь ці речі є доступні, а для когось це – лише мрія. А дитячі мрії – різні, усі  вони яскраві та бажані і наповнені бажанням жити. Діти хочуть бути щасливими. І велике щастя бачити, як усміхаються діти, бачити їхні справжні емоції, відчувати їхню щиру подяку», - розповіла Ольга Боднар.

Від початку благодійного проєкту втілювали бажання дітей Стрийщини, а коли розпочалася повномасштабна війна почали  виконувати мрії дітей із числа ВПО.  

«Цей проєкт набув своєї сили саме зараз, коли триває війна. Багато дітей, які втекли від жахів війни і зараз перебувають  на Стрийщині, потребують як ніколи уваги, теплого слова і дуже хочуть миру, щоб якнайшвидше повернутися до своєї рідної домівки  і відчути  домашній затишок.  А мріють такі діти про звичайні речі: хтось  про самокат, хтось про телефон, а хтось про рюкзак до школи», - поділилась засновниця проєкту.

Мрії маленьких українців здійснюють як небайдужі мешканці Стрийщини, так і гості громади.  

Так, нещодавно дівчинка  із Маріуполя Каміла  отримала подарунки від  військовослужбовців  Уляни  та Романа. Вони подарували  малечі самокат та телефон.    

Іван із  Херсона отримав портфель і канцтовари. Цього року хлопчик піде в перший клас. 

Іван з Харкова, дізнавшись  про цей проєкт, здійснив мрію художниці Анастасії, яка любить творити картини, і подарував їй усе необхідне приладдя. 

На сьогодні проєкт «Реалізуй мрію дитини» здійснив мрії понад 20 дітей.

Наразі спільнота шукає можливості втілити мрії ще шістьох діток.

 «Кожна дитяча радість – це перемога, адже діти - наше майбутнє, цвіт нації і  саме в їхніх руках доля нашої країни. І зараз, як ніколи, треба  дарувати нашим дітям  прекрасні емоції та відчуття захищеності»,- зазначають організатори. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ