Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Як на Волині працює ППО

Для оперативності комплекси протиповітряної оборони встановлюють відразу на автівках
фото Суспільне

Щоразу, коли на Волині оголошують повітряну тривогу, на позиції висуваються вогневі мобільні групи Нацгвардії. Їх головне завдання — виявлення та ураження повітряних цілей.

До однієї вогневої групи входять четверо нацгвардійців, розповів Суспільному 26-річний боєць Богдан.

Військовий каже: на екіпірування учасники групи мають декілька хвилин. Після цього рушають на позицію, де мають вистежити і уразити повітряну ціль. Рух ракет та БпЛА відстежують з допомогою планшетів зі спеціальним програмним забезпеченням.

Для оперативності комплекси протиповітряної оборони встановлюють відразу на автівках.

На початку повномасштабного вторгнення Богдан був у Німеччині, повернувся в Україну 26 лютого 2022 року і одразу пішов у терцентр комплектування і соцпідтримки, але у військо потрапив не з першого разу.

"Мої рідні відмовляли, мама була проти, я з’їздив два рази у військкомат, мама казала, якщо третій раз приїдеш — більше не підеш. Але третій раз був вдалим", — говорить нацгвардієць.

39-річний Валентин — кулеметник. Боєць працює зі зброєю зразка 1962 року, але у його ефективності, каже, не сумнівається.

"Його прицільна дальність по земним цілям — дві тисячі метрів, по повітряним – півтори тисячі метрів, максимальний політ кулі 9 тисяч метрів. Він (кулемет) є якісним і практичним, це найбільший кулемет крупнокаліберний", — додав Валентин.

Зі слів військового, мають нацгвардійці також сучасну зброю, вчаться нею користуватися на полігонах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ