Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Як не стати жертвами "кишенькових" злодіїв: поради поліції

Кілька порад від поліції Львівщини, які допоможуть вам захистити своє майно. Про це інформує Відділ комунікації поліції Львівської області.

Пам’ятайте, що улюбленими місцями «роботи» кишенькових злодіїв  є місця скупчення людей. Йдеться про вокзали, громадський транспорт, площі туристичних міст, кінотеатри, кафе та ресторани. В таким місцях до  потенційної жертви можна підійти впритул, не викликаючи підозр.

Перевагу крадії надають гаманцям з грошима та кредитними картками, а також  мобільним телефонам – згідно поліцейської статистики, найчастіше стаються крадіжки саме цих речей.

Визначити кишенькового злодія серед натовпу насправді неможливо – ним може виявитись будь-хто, незалежно від віку, статі, зовнішнього вигляду. Вони можуть працювати в парі, поодинці,  справляти враження абсолютно законослухняних громадян. Тому дієвим способом убезпечитись від кишенькової крадіжки є лише ваша настороженість.

Отже:

  • будьте пильними і дотримуйтесь елементарних правил безпеки;
  • не носіть цінні речі, документи і ключі в зовнішніх кишенях одягу, сумок та рюкзаків - краще використовуйте внутрішні кишені, поясні сумочки;
  • слідкуйте, щоб гаманець не виділялися на одязі і не привертав увагу;
  • стежте за тим, щоб ваша сумка була закрита та тримайте її у полі зору;
  • у супермаркеті ніколи не кладіть сумку з грошима або гаманець у візок для покупок;
  • звертайте особливу увагу на людей, які намагаються підійти до вас впритул, встають позаду або збоку;
  • не варто завжди носити з собою великі суми грошей – беріть стільки, скільки плануєте витратити;
  • не перелічуйте гроші в гаманці на очах у людей;

Якщо ви помітили кишенькового злодія, краще за все, не привертаючи уваги, повідомити про це поліцейських. Якщо злодій збирається викрасти в іншої  людини майно і ніхто, окрім вас, цього не помічає, приверніть до цієї події увагу оточуючих. Якщо ж кишеньковий злодій вже скоїв крадіжку, необхідно негайно повідомити про це на оперативну лінію «102».

При цьому варто запам’ятати прикмети зловмисника (у що був одягнутий, приблизний зріст, вік, статура), куди він побіг. Якщо жертвою кишенькового злодія стали ви, слід точно описати викрадене майно,заблокувати кредитні картки та дочекатися на місці працівників поліції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ