Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Як отримати одноразову допомогу від ООН на Львівщині?

Грошова допомога від УВКБ ООН – це одноразова виплата в розмірі 2220 гривень щомісячно на особу протягом трьох місяців.
фото Гал-інфо

9 січня 2023 року поновили роботу пункти реєстрації БФ “Право на захист” зі збору даних на грошову допомогу від УВКБ ООН.

"Подати заявку можуть не тільки вразливі вимушено переміщені особи, але й постраждалі від воєнних дій у певних регіонах, а також ті, хто повернувся до свого постійного місця проживання (зокрема, і з-за кордону)", – зазначають у БФ «Право на захист», що є офіційним партнером агентства зі збору даних на грошову допомогу.

Громадяни можуть звертатися до фонду, якщо їхня родина не отримувала раніше допомогу від міжнародних організацій, має дохід, менше ніж 5400 грн на особу, та якщо особа належить до певних категорій та має критерії вразливості.

Серед категорій громадян, які можуть претендувати на одноразову допомогу: 

  1. переселенці, які перемістилися після 24.02.22 та мають вразливості з переліку нижче;
  2. особи, що НЕ переміщувалися після 24.02.2022, але постраждали від воєнних дій у таких областях: Дніпропетровська, Полтавська, Одеська, Запорізька, Кіровоградська, Черкаська, Харківська, Чернігівська, Сумська; та мають вразливості з переліку нижче;
  3. люди, які повернулись до своїх місць постійного проживання після вимушеного переміщення до іншої області/країни через військові дії від 24 лютого 2022 р. та мають вразливості з Переліку нижче. 

Перелік обов’язкових критеріїв вразливості ДЛЯ УСІХ 3-х вищезазначених категорій, що дають можливість подати заявку на допомогу:

  1. родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше); 
  2. родина, яку очолює одна самотня/ кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років; 
  3. родини з однією або декількома особами з особливими потребами. А саме ті, що мають: інвалідність, хронічні захворювання. Перелік не обмежується тільки цими критеріями особливих потреб; 
  4. прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).

У Львові пункт збору даних розташований за адресою: вул. Стрийська, 45В. Служба працює з понеділка по п'ятницю з 09:00 до 18:00. 

Дізнатись більше про умови отримання виплат можна в телеграм-каналі офісу для реєстрації на фінансову допомогу у Львові та на сайті БФ. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ