Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як у Дрогобичі відзначать свято Миколая та День ЗСУ

Цьогоріч українці вперше відзначатимуть день святого Миколая за новим церковним календарем – 6 грудня. Традиційно, саме з цього дня у Дрогобицькій громаді розпочинається відзначення циклу різдвяно-новорічних свят, відкриття ялинки та проведення інших святкових та благодійних заходів, – інформує пресслужба Дрогобицької міської ради.

Також на 6 грудня припадає відзначення Дня Збройних Сил України, а днем раніше українці відзначатимуть День волонтера. Це символічні свята, які зараз, в час повномасштабної війни в Україні, є особливо вагомі. Відтак всі заходи будуть тісно переплетені з відзначенням наших захисників-військовослужбовців, волонтерів, а також – підтримкою дітей та родин полеглих Героїв.

Традиційно, 6 грудня, відбудеться свято Миколая та відкриття різдвяно-новорічної ялинки для малечі. Її вкотре встановлять біля Народного дому, аби площа Ринок залишалась вільним простором для спільної молитви та вшанування пам’яті полеглих Героїв – захисників України.

Відкриття ялинки відбудеться 6 грудня о 16:00, після чого – о 17:00 в Народному домі відбудеться концерт за участі Заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні та танцю України «Верховина».

Поважного статусу заходу додасть присутність офіційної делегації з міста-побратима Битом та міського голови Битома Маріуша Волоша, якому раніше, рішенням сесії Дрогобицької міської ради, було присвоєно звання почесного громадянина міста Дрогобич – за постійну підтримку та багаторазову допомогу, скеровану Дрогобицькій громаді та Україні загалом.

В цей день планують відзначити військовослужбовців, волонтерів, які допомагають наблизити перемогу. Діти, своєю чергою, зможуть відчути святкову атмосферу та отримати подарунки від святого Миколая.

Нагадаємо, з нагоди відзначення різдвяно-новорічних свят у Дрогобичі, Стебнику та селах громади відбудеться низка заходів, мета яких поширювати святкову атмосферу, відроджувати серед населення патріотизм та традиції автентичних українських колядок, а також – підтримати тих, хто опинився в непростих життєвих обставинах та потребує допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ