Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Як українцям за кордоном отримати психіатричну допомогу

Українці, які з початком повномасштабної російської агресії виїхали за кордон, можуть отримати психіатричну допомогу в країні перебування.

МОЗ зібрало правила, корисні контакти та посилання щодо отримання відповідних послуг у тих країнах, до яких після 24 лютого ц. р. виїхало найбільше наших громадян. 

У разі психіатричних розладів і за потреби амбулаторного або стаціонарного лікування українці можуть отримати відповідні послуги в країні тимчасового перебування. У більшості країн для візиту до вузького спеціаліста необхідно отримати направлення у сімейного лікаря. Але, наприклад, у Латвії, Польщі, Румунії до психіатра можна потрапити напряму. 

Якщо пацієнту, який страждає на психіатричні розлади, потрібні ліки, то отримати їх можна лише за рецептом психіатра. Проте продовжити рецепти, видані місцевими, а іноді й українськими, психіатрами, може сімейний лікар. 

Дивіться за посиланням більш детальну інформацію по кожній із країн. 

Також нагадаємо, що в Україні пацієнти, які потребують психіатричної допомоги, можуть отримати її під час війни безоплатно і без направлення лікаря. Детальніше про це можна дізнатися тут

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ