Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Як утеплити бюджетні установи за кошти ЕСКО-інвесторів

У прямому ефірі Громадського радіо Голова Держенергоефективності Сергій Савчук разом із ведучою Анастасією Багалікою підняли нагальні для України соціально-економічні питання щодо масштабного утеплення шкіл, дитсадків, лікарень та інших бюджетних установ.

Унікальним та дієвим інструментом підвищення енергоефективності об’єктів соціальної сфери, органів влади та ОСББ є ЕСКО. А також є запорукою вдалого старту ринку енергосервісу стало прийняття по-справжньому ефективної законодавчої бази.

«Спільними зусиллями із народними депутатами України ми напрацювали та Парламент прийняв ті зміни, які дозволили бізнесу залучати приватні інвестиції в утеплення бюджетних установ», - повідомив Сергій Савчук.

«Як результат, за останні 2 роки маємо більше 200 укладених ЕСКО-контрактів на суму більше 200 млн гривень», - розповів Сергій Савчук.

У рамках деяких ЕСКО-проектів вже досягнуто економію енергоспоживання у розмірі 20% та більше.

Сергій Савчук переконаний, що це лише старт. У базі потенційних об’єктів ЕСКО налічується понад 17 тис. будівель, з них:

  • понад 13 тис. – це об’єкти місцевих органів влади;
  • близько 4 тис. – це об’єкти центральних органів влади;
  • більше 100 ОСББ.

«Закликаю бізнес вивчати можливості цього ринку та впроваджувати ЕСКО-проекти!», - наголосив голова Держенергоефективності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ