Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Як вакцинуватися від папіломавірусу?

Вірус папіломи людини (ВПЛ) - це поширена група вірусів, серед яких віруси високого ризику можуть провокувати передракові стани і приводити до розвитку онкологічних захворювань.

Як повідомляють у Департаменті охорони здоров'я Львівської ОДА, серед усього різноманіття типів ВПЛ найбільш агресивними є штами 16 і 18 - вони викликають близько 70% всіх випадків раку шийки матки.

Хвороба має безсимптомний перебіг, новоутворення можна виявити тільки при лікарському огляді та цитологічному дослідженні.

Найбільш дієвим способом запобігання захворюванню є профілактика, яка має два напрямки. Первинна - імунопрофілактика (вакцинація) та вторинна - обов'язкові щорічні онкоогляди у гінеколога.

Фахівці зауважують, що найефективнішою є вакцинація у підлітковому віці – від 9 до 15 років. І закликають мешканців Львівської області не нехтувати можливістю, а запобігти захворюванню.

В рамках затвердженої "Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров'я на 2021 – 2025 рр. Львівської області" вакцинація дівчаток області є безкоштовною.

Як вакцинуватися від папіломавірусу?

Звернутись у реєстратуру для запису на огляд лікаря-педіатра чи лікаря-імунолога Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру за телефонами:

  • (032) 270 22 07
  • (063) 189 70 50
  • (097) 150 70 53

У призначений час відвідати Центр і отримати заплановану медичну послугу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ