Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Як відбуваються "Львівські Фестини": деталі

У Львові проходить четвертий день фестивалю "Фото фестини-2021". Цьогоріч його організовують втретє і його творці підготували для відвідувачів багато цікавинок. Про це інформує кореспондент "Гал-інфо".
фото - Софія Ясінь

Фестиваль розпочався 16 серпня та триватиме цілий тиждень - до 22 серпня. В його рамках щодня відбуваються різноманітні лекції, презентації книжок, майстер-класи, відкриття виставкових проєктів та інші заходи. 

Глядачі вже встигли відвідати презентацію фотоальбому, присвяченого Лесі Українці, "У фокусі – орбіта "2616 Lesya": фотомандрівка від Звягеля до Сурамі", кураторську екскурсію Романа Метельського виставкою кольорових світлин Юліана Дороша "Яблуневий Спас", відкриття фотовиставки "Бібліотекарі крізь століття".

Як повідомив Гал-інфо організатор фестивалю Роман Метельський, на шостий день фестивалю заплановано "Ретро-Фото Паті". У програмі вечірки - музика і танці в довоєнному стилі, танцювальні майстеркласи, лігуміни і почастунки, величезна кількість фотозон, майстер-класи від відомих фотографів, приємні несподіванки та багато іншого.

“Загалом за 5 днів фестивалю відбудеться 17 подій. В суботу відбудеться "Ретро-Фото Паті" на території Бібліотеки ЛНУ ім. Франка. Там львівські культурні товариства показуватимуть свою культуру. Також виставки на прищіпках, одну з яких робить львівське видання "Kurier Galicyjski". Директор бібліотеки Василь Кметь проведе кілька екскурсій всіма закапелками бібліотеки та, можливо, навіть виведе на дах ”, - розповідає Роман Метельський 

Сьогодні запланована лекція “Українська фото- та кіно преса Галичини: українське обличчя - європейський контекст”, яку провела кандидатка наук із соціальних комунікацій Львівської національної наукової бібліотеки України ім. В. Стефаника Оксана Сeрeда. 

Також відбудеться й відкриття виставки Йосипа Марухняка до 30-тиріччя Незалежності України під назвою "В одвічній боротьбі", яка відбуватиметься в Львівському палаці мистецтв. 

Детальніше ознайомитися з програмою заходів можна на сторінці “Львівські Фото Фестини 2021” у Facebook за посиланням: 

https://www.facebook.com/events/202495928430081/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22search_results%22%2C%22surface%22%3A%22search%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ