Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Як відзначив Івано-Франківський університет 100-річчя від смерті Івана Франка

Вчора, 31 травня, під керівництвом кафедри перекладу та філології Івано-Франківського університету права імені Короля Данила Галицького відбувся круглий стіл присвячений 160-ій річниці з дня народження та 100-ій річниці з дня смерті Івана Яковича Франка.

Захід  відвідали не тільки студенти та викладачі ВУЗу, а також своєю присутністю потішив й – український режисер, поет-пісняр, автор документальних фільмів і тележурналів, засновник громадського Інтернетбачення Прикарпаття - Мирослав Бойчук, який презентував документальний фільм з циклу "Франкове Прикарпаття".

«Кілька днів тому запросили у якості доповідача на семінар, присвячений Іванові Франку в Університет права імені Короля Данила Галицького. Звичайно ж, доповіді я не робив. Показав шматочок документального фільму з циклу "Франкове Прикарпаття" та розповів у вільній формі про те як працювалось над ним. Кілька цікавинок, запитання-відповіді, мінівікторина. Ось так і пролетіло 20 хвилин. Мені сподобалось, бо відчув і побачив, що молодь не відсиджувала для пташечки... Спасибі Ігору Бойчуку та Інні Данилюк за те, що запросили» - про це Мирослав Бойчук написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Даний захід організовували студенти Університету та коледжу під керівництвом доцента кафедри перекладу та філології Івано-Франківського університету права імені Короля Данила Галицького – Інни Данилюк.

«Як говорив М. Рильський: « Іван Франко — це розум і серце нашого народу. Це боротьба, мука і передчуття щастя України. України і людськості. …Франко живе в народній пам’яті як великий Каменяр…»

Дуже завдячую університету, який підтримує такі заходи, сприяє їхньому розвитку та надає для цього всі можливості, а також нашим студентам, які з великим бажанням та наснагою беруться за справу, які створили романтичну атмосферу та перенесли нас у світ літератури» – коментує Інна Данилюк.

Гості літературного заходу мали змогу більше дізнатися про цікаві факти з життя Івана Франка, а також отримати насолоду від прослуховування поетичних творів та пісень відомого класика української літератури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ