Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Як вимкнути "сповіщення ДСНС" на Android та iOS

Нагадаємо, з 7 вересня розпочалось тестування нової системи інформування про надзвичайні ситуації за допомогою операторів мобільного зв’язку Київстар, Vodafone та lifecell.

Державна служба з надзвичайних ситуацій надсилає тестові повідомлення зі звуковим сигналом на телефон. 

Нова система оперативного інформування працюватиме завдяки технології Cell Broadcast. Як пояснили в ДСНС, вона має значні переваги над SMS-інформуванням:

  • повідомлення передаються набагато швидше;
  • повідомлення надходитимуть абонентам мобільних операторів, які перебувають у радіусі дії обраних базових станцій мобільного зв’язку. Тобто ДСНС може відправляти інформацію жителям конкретного населеного пункту, області або по всій Україні, в залежності від ситуації;
  • звуковий сигнал про надходження повідомлення буде навіть у тому випадку, якщо звук на телефоні вимкнений, щоб на сповіщення обов’язково звернули увагу та реагували відповідно до інструкцій та порад щодо дій у різних загрозах.

Багато користувачів в соцмережах запитують, як вимкнути дані сповіщення на час тестування системи.

Для того, щоб вимкнути сповіщення про надзвичайні ситуації, на телефонах під керуванням операційної системи Android, необхідно зайти в "Налаштування" - "Паролі та безпека" - "Сповіщення про надзвичайні події". Та вимкнути опцію "Тестові сповіщення".

На iOS необхідно зайти в "Налаштування" - "Сповіщення" та з самого низу вимкнути "Екстрені оповістки".

Android
Android
iOS
iOS
1/2

Важливо !!!

Всі дії ви виконуєте на власний ризик та власну відповідальність. Не рекомендуємо вимикати сповіщення від Державної служби України з надзвичайних ситуацій у своїх телефонах, адже вчасне попередження може врятувати вам життя. Обов'язково увімкніть дані сповіщення після завершення тестового періоду!!!!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ