Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як забезпечити правильне харчування для собаки

Завести чотирилапого друга – ідея, чесно кажучи, дуже вдала, однак не варто забувати, що собака повинен отримувати достатньо уваги та піклування.

Це, зокрема, стосується і забезпечення правильного раціону харчування – щоб песик був завжди енергійним, грайливим, мав відмінне здоров’я.

Та не достатньо просто купити корм і тішити себе думкою, що цього загалом вистачить. Формувати правильний раціон собаки потрібно уважно, ретельно і зважено. А ще краще врахувати поради, про які далі піде мова.

Отже, як правильно годувати собаку і що обов’язково потрібно включити в раціон.

Визначаємо потреби чотирилапика

Формування раціону домашнього улюбленця починається з врахування його особливостей. Йдеться про:

  • Вік та вагу;
  • Активності та стану здоров’я;
  • Особливостей породи собаки.

Тільки після врахування згаданих вище параметрів можна приступати до формування правильного харчування. І якщо ви маєте певні сумніви щодо того, що зможете це зробити самотужки, проконсультуйтеся у ветеринара чи іншого фахівця, що має стосунок до собак.

Обираємо якісний корм

Коли хочете, щоб ваш собака завжди був активним і здоровим, відповідально підійдіть до купівлі корму. Віддайте перевагу якісним харчам від провідних виробників. Крім того, упевніться, що серед складників є м'ясо (у тому числі риби), овочі, злаки, вітаміни і мінерали.

Ніколи навіть не намагайтеся економити на купівлі корму. Адже дешеві рішення, як правило, користі собаці не приносять, ба більше, можуть містити у складі штучні, барвники, добавки і консерванти.

Не забуваємо про воду

Ваш улюбленець завжди повинен мати доступ до свіжої і чистої питної води. Адже від неї залежить правильне функціонування всього організму тварини.

Водночас давайте собаці натуральні харчові добавки, вітамінно-мінеральні комплекси та пробіотики, жирні кисли Омега-3 тощо. Але попередньо слід проконсультуватися з досвідченим ветеринаром.

До речі, є низка продуктів, які не варто давати їсти собаці. Наприклад, це алкогольні напої, кістки, цибуля, часник та інші.

Підсумовуємо

Правильне харчування є основою міцного здоров'я та довголіття вашого собаки. А тому обирайте тільки якісний корм та загалом постійно забезпечуйте збалансований раціон для тварини, дотримуючись режиму годування. Крім того, забезпечуйте достатню кількість води та уникайте небажаних продуктів, які можуть нашкодити домашньому улюбленцю.

І наостанок: не забувайте про регулярні відвідини ветеринара, адже краще профілактика, аніж в іншому випадку лікування. Майте це на увазі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ