Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як запровадити економію ресурсів та зберегти довкілля?

Концепція «Зеленого офісу» очима Компанія «Центр ЛТД»

Заощадження ресурсів та турбота про довкілля є не просто бажаною, а необхідною умовою функціонування сучасного бізнесу.

Компанії «Центр ЛТД» працює відповідно до системи менеджменту ISO 14001 (екологічний менеджмент) тому, у стратегії розвитку закладені принципи охорони довкілля, в тому числі і принципи «Зеленого офісу», які компанія успішно застосовує на практиці.

Які кроки ми можемо рекомендувати підприємцям, на підставі нашого власного досвіду?

Аудит енергоефективності. Це комплексний аналіз споживання енергії в будівлі, обладнанні або процесах з метою визначення потенційних можливостей зниження споживання енергії та витрат на неї. Головною метою аудиту енергоефективності є ідентифікація способів оптимізації використання енергії для забезпечення економії коштів, зменшення викидів вуглецю та загального позитивного впливу на довкілля.

Термоізоляція і рекуперація будівлі.

Компанія при виборі офісу надавала переваги будівлям з кращою енергоефективністю. Рекомендуємо надавати перевагу офісним приміщенням, у яких наявні сертифікати енергоефективності будівлі. Сертифікат є певним показником якості будівлі. Він свідчить про те, що будівля відповідає високим стандартам енергоефективності та може забезпечувати зручні та економічні умови для роботи, зокрема зменшення оплати за комунальні послуги.

У лабораторії Компанії працює система вентиляції із рекуперацією. Переваги системи рекуперації полягають у зменшенні енерговитрат, покращення енергоефективності, комфорті у приміщеннях та зменшенні викидів СО2.

Економія ресурсів у офісі відбувається наступним чином:

  • світло-відбивні поверхні, які відбивають більше світла від джерела освітлення;
  • освітлення енергозберігаючими лампочками;
  • повне виключення офісної техніки по завершенню робочого дня;
  • закупівля офісної техніки з урахуванням її енергоефективності;
  • економія паперу через перехід на електронний документообіг;
  • повторне використання (заправки картриджів, друк на зворотній сторінці паперу).

Поводження з відходами

У офісі Компанії впроваджено систему роздільного збирання вторинної сировини, яка передається спеціалізованим підприємствам на переробку. Впровадження системи роздільного збирання вторинної сировини є важливим кроком у напрямку сталого розвитку та екологічної відповідальності, який має позитивний вплив на довкілля та репутацію компанії. Це створює хороше робоче середовище та підвищує залученість команди до спільної екологічної ініціативи.

Інформування персоналу

Відповідно до системи менеджменту ISO 14001 Компанія постійно проводить інформаційні компанії щодо економії ресурсів, у офісі прикріплені наліпки, які нагадують про необхідність збереження ресурсів. Співробітники дбайливо ставляться до економії води, світла, електроенергії та інших ресурсів.

Своїм прикладом Компанія має на меті заохочення змін у поведінці суспільства в екологічному аспекті.

Олег Бота, директор Компанії «Центр ЛТД»: це дійсно важливий підхід, коли компанії беруть на себе відповідальність за власні екологічні впливи та намагаються заохочувати такі зміни у поведінці суспільства. Впевнений, це сприяє об’єднанню зусиль у напрямку покращення довкілля.

Фахівці Компанії «Центр ЛТД» готові взяти на себе зобов’язання щодо комплексного супроводу Вашого бізнесу у питаннях розробки та впровадження системи менеджменту ISO 14000, яка передбачає впровадження стандартів та практик, спрямованих на ефективне управління екологічними аспектами діяльності бізнесу та впровадження принципів Зеленого офісу.

З повним переліком послуг та досвідом роботи Компанії Ви можете ознайомитись на офіційному сайті  center-ltd.com.ua За фаховою консультацією телефонувати: +38 096 781 05 37, +38 067 725 54 32, або надсилати запитання: [email protected]

Довідково: Зелений офіс - це концепція управління організацією, що дозволяє зменшити її негативний вплив на навколишнє середовище шляхом максимального збереження ресурсів і енергії та зменшення кількості відходів.

Основні складові:

  • закупівля товарів із екологічним маркуванням (папір, виготовлений після переробки, техніка, побутова хімія з екологічним маркуванням), відмова від використання пластикового посуду);
  • сортування та переробка відходів;
  • створення «зеленої» команди співробітників;
  • тиражування в приміщеннях підприємств і організацій інформаційних наліпоклистівок, які нагадують про необхідність збереження ресурсів.

Для Вашої компанії ми можемо запропонувати розробку як систему менеджменту та і впровадити принципів Зеленого офісу.

Пресреліз

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ