Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як зберегти статус PESEL UKR при тимчасовому виїзді з Польщі

У Державній прикордонній службі України роз’яснили, як не втратити статус PESEL UKR при виїзді за межі Польщі на строк менш ніж на 30 днів.

За повідомленням від польських колег, громадяни України, які повертаються до Польщі, повинні повідомити Прикордонну Варту про в’їзд на територію Польщі у зв’язку з використанням права на тимчасовий захист та щоразу пред’являти електронний документ diia.pl.

"Щоб уникнути втрати статусу PESEL UKR через виїзд з Польщі на термін, менший за 30 днів, іноземець, який повертається до Польщі, повинен повідомити Прикордонну варту про намір в’їхати із використанням права на тимчасовий захист в Польщі та кожного разу пред’являти електронний документ diia.pl.", - йдеться в повідомленні.

Довідка.

PESEL UKR – це документ, який дає можливість перебування у Польщі терміном на 18 місяців з можливістю виїхати з країни на строк до 30 днів. Він дозволяє шукачам притулку з України отримувати соціальні виплати, користуватися державними медичними послугами, офіцій‌но працювати та навчатися. 

Раніше оформлення PESEL залишали на розсуд українців, проте цього року реєстрація й отримання номера PESEL UKR будуть обов’язковими.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ