Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як зберегти здоров'я лісів: алгоритм санітарних рубок від лісівників

Детальний алгоритм проведення санітарних рубок для порятунку хворих лісів від шкідників та хвороб. Які документи потрібні лісівникам для погодження санітарних заходів.

Ліси, як і людина, часто хворіють. І як операція може врятувати життя людині, так санітарні рубки допомагають врятувати хворі ліси. Адже вирубка пошкоджених дерев інколи є єдиним порятунком для лісових масивів.

Тому захист лісів від шкідників та хвороб є вкрай важливим напрямком роботи лісівників. У пошкоджених лісах проводять санітарні рубки згідно з чітким алгоритмом.

Перш за все, лісокористувачі мають зібрати всі необхідні матеріали: акти обстежень, дані про осередки шкідників, нумерацію дерев, картки пробних площ тощо. Ці документи подають в обласне управління лісового господарства для погодження санітарних заходів.

Для інформування громадськості частину документів також оприлюднюють в інтернеті. Після погодження санітарних рубок їх переліки також публікують на сайті управління лісового господарства.

Основними шкідниками лісів в західних регіонах є короїди, що вражають хвойні дерева. Найпоширенішими хворобами є гнилі, раки, трутовики. Саме проти цих небезпек і спрямовані санітарні заходи лісівників.

Адже своєчасне виявлення проблем та проведення відповідних санітарних рубок – запорука збереження здоров'я наших лісів.

Погоджені переліки заходів з поліпшення санітарного стану лісів та пропозиції щодо проведення суцільних санітарних рубок розміщуються на вебсайті Управління.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ