Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

«Як жити в епоху змін» - відповідь у книзі Віталія Скоцика

У Львові на Форумі видавців презентували книгу «Як жити в епоху змін». Автор - голова Аграрної партії України, економіст Віталія Скоцика. Власне, зміст книги – це відповідь на сакраментальне питання: що робити українцям, щоб стати щасливими та заможними на своїй вільній землі.

При цьому Віталія Скоцика цікавить стратегічний масштаб, окреслений, як мінімум, 2035 роком.

«Ця книга починається не з минулого, ця книга починається не з сьогоднішнього. Коли ви відкриєте книгу, ви побачите перший розділ: океан можливостей. Книга, яку ви тримаєте в руках, є спробою зорієнтуватись у вирі глобальних можливостей, а також окреслити стратегію розвитку України на найближчі десятиліття», – розповідає автор Віталій Скоцик, кандидат сільськогосподарських наук, доктор економіки у сфері стратегічного менеджменту, Почесний Академік Академії Аграрних наук України.

«Країна не починається з президента, країна не починається з прем’єр-міністра, країна починається з того місця де ми живемо», – додає Віталій Скоцик.

У книзі дві стратегічні галузі для успішного розвитку України: аграрний сектор та енергетика. Українські чорноземи здатні прогодувати півмільярда людей, і це величезний потенціал для розвитку, наголошує автор книги. «Найбільшою цінністю держави є земля. Найбільшим носієм цінностей є людина, яка працює на землі», – цитує Віталія Скоцик «Львівська газета». І далі: «Мене тішить, що нарешті з’явилися політики, які читають художню літературу і, більше того, в ній орієнтуються. І в тюрму їх садити не треба (як Юрій Луценко зізнався, що почав читати під час ув’язнення), вони добровільно читають», – відзначив під час презентації відомий письменник Володимир Лис.

«Це нетипова ситуація – зазвичай політики пишуть книги, коли завершують кар’єру, а ця книга з’явилась тоді, коли ми тільки розпочинаємо нашу політичну справу».

У презентації взяв участь екс-міський голова Львова Любомир Буняк. За його словами, книга дуже добре написана, кожна теза ґрунтовно аргументована. Зокрема статистичним матеріалом, що поданий у наглядній формі. За словами, історика Ігоря Гирича, автор дослідив діяльність українських партій у 19-20 століттях. А саме у тексті прочитуються ідеї В’ячеслава Липинського, фундатора хліборобсько-демократичної партії.

Додамо, що книга «Як жити в епоху змін» вийшла накладом 5 тисяч примірників. Друге видання, яке буквально незабаром побачить світ, вже матиме тираж 10 тисяч примірників. Також готується англійський переклад.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ