Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Як звучить Незламність: мистецький вечір у Львові

Розпочали захід з виконання Державного Гімну та хвилиною мовчання за усіх новітніх українських Героїв
фото пресслужби Львівської ОВА

У львівському Будинку воїна з нагоди річниці повномасштабного російського вторгнення відбувся мистецький вечір «365. Як звучить незламність».

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Розпочали захід з виконання Державного Гімну та хвилиною мовчання за усіх новітніх українських Героїв, усіх борців за свободу упродовж останніх дев’яти років війни проти російського терору.

Програму мистецького вечора склали патріотичні пісні у виконанні Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Серед виконаних пісень: «Україна переможе», «Вперед брати», «У мене немає дому», «Доброго вечора, ми з України», «Stefania».

За участі музиканта Shumei пролунали також не менш відомі українські пісні «Мальви», «Там, біля тополі» та написана у час великої війни пісня «Тривога».

Опісля відбулась презентація виставки 22 фронтових портретів авторства Василя Бичка. Художник став до лав добровольчого формування «Карпатська Січ». З 7 березня він брав участь в боях із захисту Києва та міста Ірпінь, а також воював на передових позиціях на Харківщині. Більшість творів автора написані в окопах.  Василь Бичко зобразив портрети побратимів, військових журналістів, захисників, з якими стояв пліч-о-пліч у бою.

Цей вечір не лише згадка про рік української незламності, це також нагадування про те, що повсякчас українцям допомагала пройти усі випробовування рідна пісня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ