Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Яких пенсіонерів перевірятиме Мінфін?

Українські пенсіонери турбуються, що через нову верифікацію доходів вони можуть втратити частину пільг або ж субсидії, однак насправді перевірятимуть лише тих, хто присвоїв собі виплати незаконно. Про це запевняє голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка. Повідомив Інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України.

«Кожен третій український громадянин сьогодні  − пенсіонер із середньою пенсією 1,5 тисячі гривень. В Мінфіні нам повідомили, перевірятимуть перш за все так звані «мертві душі», які привласнюють собі чужі виплати. Верифікація практично не торкнеться звичайних пенсіонерів, перевірятимуть, в першу чергу, переселенців та пільговиків із зони АТО», - пояснив Кукуріка.

Також голова ППУ додав, що за весь час існування Пенсійного Фонду, єдиної бази тих громадян, які отримують соцдопомогу від держави так і не створили, хоча кошти на це виділялись неодноразово.

«Така база на сьогодні ведеться вручну та на паперових носіях, електронного відповідника просто немає. Тому помилки в цій базі – річ звичайна. Свого часу подібна перевірка в Греції засвідчила, що понад 30% від отримувачів пенсійних виплат це − або мертві душі, або ті, хто собі пенсію підвищив незаконно», - розповів Кукуріка.

Нагадаємо, раніше в Партії Пенсіонерів повідомляли, що за 2016 рік пенсія українців зросте лише на 100 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ