Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Японія планує надати 160 млн євро для економічного відновлення України

У Києві, 20 листопада, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із Державним міністром закордонних справ Японії Кійото Цуджі, Державним міністром економіки, торгівлі та промисловості Кадзучіка Івата й представниками японського бізнесу, - інформують у Департаменті комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.
Фото: Урядовий портал

Денис Шмигаль озвучив пріоритети Уряду України щодо швидкого відновлення: енергетика, житло, критична інфраструктура, гуманітарне розмінування та підтримка бізнесу. Він подякував японській делегації за місію, яка сприятиме подальшому залученню японських компаній до відбудови.

«Україна зацікавлена у створенні спільних підприємств, особливо у переробній промисловості. Для нас важлива співпраця у сферах АПК, металообробки, машинобудування, критичної сировини та ІТ. Досвід Японії в післявоєнному відновленні може стати в пригоді для економічного відновлення України», — сказав Прем’єр-міністр України.

Представники Уряду Японії зі свого боку повідомили, що їхня країна планує надати 160 млн євро для підтримки проєктів економічного відновлення України. Державні міністри також запевнили, що позиція Японії щодо підтримки України буде незмінною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ