Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Яворів, вшановуючи 75-ті роковини митрополита Андрея, помолився за мир в Україні

Сьогодні, 1 листопада, опісля робочого дня в місті Яворові відбулося віче з нагоди вшанування 75-х роковин відходу у вічність митрополита Андрея Шептицького.

Як передає з місця події власкор Гал-інфо, у сквері імені Андрея Шептицького, що в середмісті Яворова, біля пам’ятника Українському Мойсею зібралися люди різного віку.

Про велич та значення героїчного життя та духовної праці Митрополита Андрея Шептицького розповів львівський науковець, письменник, публіцист, історик, етнограф, громадський діяч Євген Луньо, наголосивши, що цей Праведник провадив у складні часи із невтомною відповідальністю, а й духовним лідером українського народу, голосом сумління для українців, особою надзвичайних якостей і вчинків. Своєю жертовною працею та ревною молитвою Митрополит Андрей формував пастирське, інтелектуальне, культурне, міжнародне та дипломатичне і, зокрема, державотворче обличчя України.

А священник отець-декан Степан Кобасяр додав, що служіння Андрея Шептицького як пастиря та етнарха народу, який складав найвищу жертву в боротьбі за незалежність і свободу, було глибоко закорінене в Богові та цілковитій посвяті Його святій волі. Із такими якостями наш Український Мойсей увійшов в історію, подаючи нам, його нащадкам, приклад незламної вірності Україні та рідному народу.

«Будьмо гідними митрополита Андрея та його порад у своїх родинах, громаді, державі. Нехай єдність, взаєморозуміння і бажання робити якнайбільше добрих справ стануть для кожного з нас добровільним обов’язком та запорукою процвітання Батьківщини», – порадив священник.

Яворівчани разом з духовенством – о. Володимиром Гавриленком та о. Степаном Кобасаром помолилися за душу митрополита Андрея та мир і злагоду в Україні.

Духовним співом молитовне віче оздобила академічна капела «Аколада» (диригент – Уляна Олійник).

Авторську поему, присвячену митрополиту Андрею, презентував народний поет, батько полеглого на Сході воїна Іван Пазин.

У події взяли участь голова Яворівської районної ради Володимир Сичак, заступник міського голови Яворова Ігор Грабовський.

Керівники району та міста від імені яворівської громади поклали кошики квітів до підніжжя пам’ятника митрополитові Андрею Шептицькому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ