Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Ємець: Уряд виділить кошти на підтримку медичних закладів у регіонах

Як повідомили 25 березня у прес-службі МОЗ України, з 1 квітня 2020 року місцеві бюджети отримають субвенцію на підтримку окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я.

Таке рішення, з ініціативи Міністра охорони здоров’я України Іллі Ємця, прийнято на засіданні Уряду 25 березня.

"Це важливий крок, який дозволить забезпечити безперервність надання необхідних медичних послуг українцям в умовах трансформації системи охорони здоров’я України”, - наголосив Ілля Ємець.

Згідно з документом, передбачається виділення коштів:

  • 651,4 млн грн – на забезпечення лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет у 2-му та 3-му кварталах;
  • 173 млн грн – на утримання регіональних центрів громадського здоров’я;
  • 905,8 млн грн – на фінансову підтримку окремих закладів охорони здоров’я вторинного та третинного рівня, які уклали договори з НСЗУ;
  • 1,5 млрд грн – на фінансування будинків дитини, закладів служби крові, МСЕКів, бюро судмедекспертизи, баз спецмедпостачання, проведення судово-психіатричної експертизи, патолого-анатомічних бюро та закладів надання психіатричної допомоги.

Також, відповідно до постанови, Міністерство охорони здоров’я спільно з НСЗУ Національна служба здоров'я України повинні протягом трьох місяців здійснити аналіз реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування та надати Кабінет Міністрів України пропозиції щодо удосконалення.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Уряд рекомендує не звільняти працівників державних органів та підприємств під час карантину.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ